loader

Koncepcja restauracji

Meating point

Meating Point Restaurants jest formatem z restauracyjnymi daniami i atmosferą w wydaniu samoobsługowym. Koncept jest odpowiedzią na potrzeby pracowników korporacji, miejscem do spędzenia przerwy obiadowej, jak również spotkania biznesowego.

Restauracje Meating Point

Restauracje wyróżniają się szerokim i zróżnicowanym menu zawierającym dania mięsne, wegetariańskie, wegańskie, fit, bezglutenowe oraz bez laktozy. Menu wzbogacają dodatkowo dania sezonowe zgodne z aktualną porą roku, środy tematyczne a także powstała z początkiem roku w wybranych lokalach, Strefa strEATzone, przyrządzająca co tydzień dania street food- owe z innego zakątka świata.

Restauracje Meating Point to młody projekt, który rozwija się bardzo dynamicznie. Pierwsza z restauracji została otwarta w październiku 2016 roku w Krakowie. W ciągu kolejnych 20 miesięcy zostało uruchomionych kolejnych 6 restauracji w takich miastach jak, Gdańsk, Kraków, Łódź, Warszawa oraz zakontraktowanych sześć nowych lokalizacji, których uruchomienie przewidziane jest w drugiej połowie 2019 r oraz w pierwszym kwartale 2020 r.

Do współpracy przy tworzeniu lokali zaproszono zespół profesjonalistów, w tym menedżerów i doświadczone studio projektowe. Dzięki temu Meating Point to nowoczesne miejsca, zaprojektowane w najdrobniejszych detalach począwszy od materiałów wykończeniowych na ścianach, poprzez meble i oświetlenie. Każda restauracja jest podobna lecz ze względu na historię miasta czy miejsca w którym się znajduje, wystrój wnętrza, dodatki oraz ozdoby mają charakter regionalny.

o firmie